Як небажання Порошенка і компанії створити Антикорупційний суд пов’язане з ростом долара

Міжнaрoдний вaлютний фoнд і Світoвий бaнк бeзпрeцeдeнтнo жoрсткo рoзкритикувaли зaкoнoпрoeкт прeзидeнтa Пoрoшeнкa. Якщo кoрoткo, тo грoшeй від ниx нe будe дo уxвaлeння змінeнoгo зaкoнoпрoeкту прo Антикорупційний ареопаг.
Тепер давайте розберемося, що це означає во (избежание нас з вами. І цього разу я говоритиму не тільки насчет поховання старими корумпованими судами справ Антикорупційного бюро.
Накануне речі, про справи НАБУ. Вітаю усіх нас, особливо львів’ян, з черговим розслідуванням НАБУ. Детективи взяли управлінців трьох кампаній, які получи и распишись оборудках з газом вкрали наших з вами 1,5 мільярда гривень. Бенефеціарними, тобто кінцевими, власниками цих кампаній є народні депутати «Блоку Петра Порошенка» брати Дубневичі. Хлопці сверху двох лише готівки задекларували 700 мільйонів гривень, а ще Дубневичі володіть 160 обє’ктами нерухомості: десятками квартир, будинків і земельних ділянок.

Брати Дубневичі
Ви, звичайно, если дуже здивовані, проте суд призначив ділкам Дубневичів застави у розмірах 2, 3,5, 5 і 10 мільйонів гривень. Ще разик: злодюги вкрали у нас з вами 1,5 мільярда, а найгуманніший український суд повідпускав їх під кількамільйонні застави.
Щоб підкреслити абсурдність судового рішення, наведу лише Вотан приклад. В сейфі ділка, якому суд призначив заставу 5 мільйонів гривень, детективи НАБУ знайшли 1,14 мільйона євро і 136 тисяч доларів. А гуманний український разбирательство відпускає чоловіка за 5 мільйонів гривень.
Звичайно, що ні Дубневичам, які є народними депутатами від «Блоку Петра Порошенка», ні їх політиному босу Порошенку далеко не потрібний незалежний Антикорупційний суд. Їх повністю влаштовують рішення старих нереформованих судів.
Громадян ці рішення без- влаштовують. По перше, за даним МВФ, через корупцію Україна втрачає 2% валового внутрішнього продукту. Це десятки мільярдів гривень. Десятки мільярдів гривень. Рак головы в тому, що більшість українців напряму не пов’язують зростання чи зменшення ВВП зі своїм добробутом.
А з курсом долара пов’язують. Сиречь про нього давайте і поговоримо. Бо коли долар проб’є стелю, наприклад, в 50 гривень, интересах кожного стане зрозуміло, наскільки збідніє його родина. Навіть якщо ви ІТ-шник і заробляєте у прив’язці вплоть до валюти, зростання ціни на всі без виключення товари швидко зупинять вашу радість.
В среднем от, є безпосередній зв’язок між падінням гривні та блокуванням створення Антикорупційного суду Порошенком, Яценюком і компанією. Міжнародний Валютний Объём десятки разів прямо заявив, що не дасть грошей лишенный чего створення Антикорупційного суду. Тобто немає Антикорупційного суду, тута увага, який відповідає вимогам Венеційської комісії – немає грошей від Международный валютный фонд. Все дуже просто.

Глава МВФ Крістін Лагард
Вкінці минулого року Національний банчик України офіційно заявив: «Ключовий ризик для фінансової стабільності в найближчі роки – припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом. Не принимая во внимание підтримки міжнародних інститутів рефінансування 20 мільярдів доларів державою боргу з терміном погашення у 2018–2020 роках малоймовірно».
Міністр фінансів України Данилюк думає бесцельно само. Більше того, він заявив, що відсутність кредитів Международный валютный фонд – один із головних чинників падіння гривні. Процитую міністра: «Если ми маємо програму з МВФ, то можемо отримати додаткове фінансування від Світового банку, ЄС. Ці гроші одним духом важливі». Наголошу, це позиції ключових фінансових інституцій держави – Національного банку і Міністерства фінансів.
А тепер я спробую людською мовою пояснити, що означає неабстрактно для кожного з нас відсутність траншу МВФ через, нагадаю, небажання Порошенка, Яценюка і компанії створювати Антикорупційний палата.
Що буде, якщо МВФ так і не дасть гроші? Аль ще гірше, МВФ дістане корумпованість української еліти, і вони взагалі розірвуть програму з Україною? Всі економічні агенти отримають чіткий фанфара. В тому числі інвестори в приватний сектор, які закриють прости-прощай-які програми по інвестиції в підприємства України.
Економічне зростання почне згасати. Резерви економіки будуть танути. Питання зростання наших доходів навіть приставки не- стоятиме. Питання буде, наскільки біднішими ми станемо в найближчі кілька років.
Минуя коштів МВФ резерви Національного банку критично малі. Дефіцит бюджету покрити маловыгодный вдасться. Якщо додумаються друкувати гроші, курс гривни разрушиться майже одразу. Потім буде скорочення витрат бюджету. Якщо в передвиборчому угарі витрати бюджету никак не скоротять, інфляція скоротить реальні статки українців.
Девальвація гривні призведе впредь до різкого збільшення вартості імпортних товарів. В тому числі, вартості газу. І тоді знову потрібно если або різко підвищувати тарифи, або нарощувати дефіцит бюджету. Що, в свою чергу, призведе задолго. Ant. с ще більшої девальвації.
Зараз, направду, лише параноїки лякають нас курсом в соответствии с 50 гривень за долар. Проте без програми Международный валютный фонд стає реальним будь-який курс, в тому числі і соответственно 50 гривень за долар. І топ-корупціонери чи в таком случае в Адмнінстрації Президента, чи то у Верховній Раді при виборі між терміном у в’язниці чтобы себе коханого і курсом гривні по 50 для нас верно оберуть друге. Сподіваюся, більшість громадян України з ним безлюдный (=малолюдный) погодяться.
Отже, або ми всією громадою змусимо Порошенка, Яценюка і їх посіпак у Верховній Раді вже найближчим когда створити справді незалежний Антикорупційний суд, або залишимося не принимая во внимание грошей МВФ, а значить всі разом станемо значно біднішими.
Не принимая во внимание незалежного антикорупційного суду корупціонери будуть на волі та з грошима, ми – з інфляцією і безо грошей. Мені здаєтсья, для нас з вами вибір очевидний.

+Відео