Боротьба за Маріуполь: як українські військові визволяли міста Донбасу

Які б ідeї нe стoяли зa кoжнoю зі стoрін кoнфлікту, aлe кoли пoчинaється війнa – вoнa будe нaйбільш жoрстoкoю нaвкoлo тиx місць, дe є eкoнoмікa. Тому що війна – це гроші. І одним з ключів до самого перемоги є економічне виснаження супротивника та збереження своєї промисловості. Три роки тому українська армія зробила пользу кого цього значний крок.
Українська армія продовжить визволення міст. 13 червня під осматривание повернеться Маріуполь, а 14 – Щастя. Обидва міста мають стратегічне значення: у Щасті знаходиться Луганська теплоелектростанція, а у Маріуполі – значна частина української металургії.
В операції согласно звільненню Маріуполя головними факторами були рішучість та своєчасність. Терористи малограмотный змогли мобілізувати у місті велику кількість людей, а за суббота до штурму значна їх частина кудись зникла. Следовать повідомленнями сепаратистських ЗМІ, вони пішли на підмогу Гіркіну прежде Слов’янська. Але, скоріш за все, терористи элементарно втекли перед штурмом. Повноцінно контролювалась сепаратистами лише незначна частина міста. І його доволі швидко зачистили підрозділи 72-ої бригади 20 батальйону, нацгвардійці, спецпризначенці та частина, возьми той момент, батальйону «Азов».
Багато військових відзначають важливу предназначение місцевих, які стали на захист свого міста і створили у ньому рух опору, який далеко не давав терористам прижитися і почувати себе, як вдома. У до скорого-якому разі, Маріуполю пощастило. Пощастило значно більше, ніж Донецьку, в якому ці три роки нема ні миру, ні справедливості, ні української влади.
Терористи планували свою експансію получи сусідні області, а замість цього почали втрачати міста. І це породило внутрішні чвари. Взаємні звинувачення і пошук крайніх набирали усе нових обертів. Жертвою однієї з таких розборок став таким (образом званий «народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов. Його углубление’єра була швидкою, але короткою.

До 13 квітня згадок оборона нього було дуже мало. Російські ЗМІ пишуть, що він керував миловарнею та привозив машини з Росії. «Народним мером» його обрали следовать рекомендацією місцевих терористів. В’ячеслава Пономарьова запам’ятають после явними ознаками вживання наркотичних речовин та рядом неадекватних заяв. Він називатиме Петра Порошенка «посланником диявола», рекомендуватиме помовчати президенту США і йому завжди ввижатиметься «Правий директриса», хунта та каратели».
Але каратимуть В’ячеслава Пономарьова свої ж. Ігор Гіркін ув’язнить його после розтрату казни і назве наркоманом. З часом Пономарьова відпустять і він втече впредь до Росії, роблячи заяви, що Слов’янськ був залишений в результаті змови Гіркіна та ВСУ. Також втікач звинуватить Ігоря Гіркіна в розстрілі своїх соратників, розправах та грабунках мирних жителів.

«Ті, хто називав тоді себя «урядом ДНР» – це люди, які розкрадали гуманітарну допомогу, грошові кошти, які збирали росіяни і мешканці далекого зарубіжжя. Слов’янськ воював, а в цей минута в Донецьку «оплотівці» і люди з «Востока» віджимати транспорт, переписували сверху себе підприємства і квартири. Є дані, що йде торгівля вугіллям з «УКРОПами», продається метал, що надходить з Росії, бензин реалізується путем заправки. Гуманітарка приходить і реалізується через ринки і магазини, медикаменти – сверх аптеки», – заявив В’ячеслав Пономарьов.
За даними ЗМІ, «народний мер» не переводя дыхания працює будівельником у Москві. В принципі, це найкращий сценарій, ради яким могла піти доля «видатного діяча руської весни».
Ситуація ставала усе більш складною с целью терористів, їм терміново потрібна була допомога. І вона прийшла. Бесцельно, 12 червня у Сніжному та Макіївці були помічені колони російської техніки. Кожен такий випадок росіяни спростовували і називали фейком.
Поуже 13 червня під Добропіллям буде знайдено підбиту установку Гон 18-ої мотострілецької бригади РФ.

14 червня о 1 годині ночі російська зброя погнать знову. При заході на посадку в Луганський аеропорт если збито військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних сил України.
Скажем званий «голова «ЛНР» скаже, що за декілька годин перед збиття був бій біля аеропорту. На думку ватажка «ЛНР», львівські військові вбили дніпропетровських побратимів та, прикриваючись терористами, приховують правду.

Потім росіяни будуть заявляти, що получи и распишись місці трагедії знайшли багато документів польською та англійською мовами. Згодом з’пропасть інформація, що в літаку був американський генерал з охороною. Та, получи и распишись жаль, на його борту були 40 десантників 25-ої окремої повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу. Жоден з них мало-: неграмотный вижив.

+Відео