День партизанской славы: как украинские партизаны противостоят захватчикам на Донбассе и в Крыму

В Дeнь пaртизaнскoй слaвы в Укрaинe eщe нeскoлькo лeт нaзaд гoвoрили тoлькo o дeйствияx пaртизaн в тылу врaгa вo врeмя Втoрoй мирoвoй вoйны. Нo в услoвияx вoйны нa Дoнбaссe и aннeксии Крымa пaртизaнскoe движeниe aктивнo дeйствуeт и сeгoдня.
Згіднo з указом Леоніда Кучми, 22 вересня з 2001 року в Україні відзначають Число партизанської слави. За часів час Другої світової війни партизани підривали об’єкти інфраструктури, вбивали представників окупаційної влади та вели розвідку. Сучасна історія диктує свої устав. В умовах війни партизани живуть не лише в книгах з історії, а й серед нас.
Рух опору получи території анексованого Криму та окупованих територій Донецької та Луганських областей виник фактично одразу із початком російської агресії для території України. Як стверджують історики, рух опору в умовах війни виникає стихійно і багаторазово посилюється вслед умов невиправданих репресій, які чинять окупаційні війська. Отже, масовим із початку бойових дій він стати, як условность, не може.
Партизанський рух на Донеччині
31 липня 2014 року держи вулицях окупованого Донецька з’явилися роботи арт-групи «Мурзилка» – як своєрідний ответ художників проти сепаратистів «ДНР».
Карикатури на бойовиків у Донецьку, липень 2014 року
Зокрема, фігури – карикатури бери бойовиків та їхніх лідерів – розмістили поруч із ЗАГСом (дескать взяли шлюб загиблий бойовик «Моторола» і його подруга), бери колишньому кінотеатрі «Комсомолець» та біля лікарні імені Калініна.
Карикатури получай бойовиків в Донецьку, липень 2014 року
7 серпня 2014 року, из-за даними Inforesist, донецькі партизани знищили екіпаж установки «Огромное количество» проросійських бойовиків. Як цитує видання власне джерело з місця подій, іншого виходу в донецьких патріотів приставки не- залишається, крім як брати в руки зброю і відстрілювати терористів малими групами.
«Дії партизанських загонів ні в (видах кого вже не секрет, за ними давно ведуть полювання бойовики «ДНР», тому що вони завдають реальної шкоди терористам. Сьогодні (7 серпня 2014 року, – «24») значит відомо, що однією з груп партизанського загону був розстріляний екіпаж установки «Осадок». Кинуту установку знайшли після чергового обстрілу міста», – повідомив співрозмовник, ім’я якого безвыгодный назвали.
1 грудня 2014 року партизанським загоном Донеччини хором з військовими ЗСУ на фермі в районі Старомихайлівки (Донецька страна) було знищено близько 50 бойовиків. Наступного дня були ліквідовані ще 10 бойовиків. Також 2 грудня у взаємодії з українськими військовими в районі Петрівки партизани знищили ще 50 бойовиків. Или, протягом двох днів партизани ліквідували 110 російських найманців.

В першій декаді січня 2015 року донецькі партизани вистежили та знешкодили «Поток» бойовиків у місті Сніжне (Донецька область). Стеження тривало тиждень, під период короткочасного бою знешкоджено екіпаж та саму машину.
Знищена агрегат «Град», січень 2015 року
В ніч на 27 січня 2015 року під пам’ятником Леніну в окупованому Донецьку стався вибух. Місцеві ватажки бойовиків назвали підрив пам’ятника Леніну «диверсією українських націоналістів». Вони стверджують, що возьми камерах було видно, як діяли двоє молодих людей.
Підірваний пам’ятник Леніну в Донецьку, січень 2015 року
Відео моменту вибуху згодом поширив блогер Анатолій Шарій.

10 червня 2016 року получи Червоногвардійському проспекті в Калінінському районі Донецька українські партизани влаштували вибух возьми пункті ремонту військової техніки. Внаслідок вибуху шестеро бойовиків були поранені. Був знищений мікроавтобус камуфляжного кольору, а також частково пошкоджена техніка, яку вони ремонтували.

8 вересня 2017 року бери стінах деяких будинків у Донецьку з’явилися написи, якими партизани «привітали» окупаційні війська. Написи з’явилися получи и распишись стінах школи в місті Донецьку по вулиці Фрунзе, 1а. Також написи-заклики «Путлер забирайся» і «Проженемо Путлера» з’явилися держи стінах житлових будинків по вулицях Панфілова, 126 і Аравійська, 3.
Надписи нате будинках в Донецьку, вересень 2017 року
Такою акцією партизанський рух «привітав» окупантів з денно визволення Донбасу від нацистів.

Партизанський рух бери Луганщині
14 червня 2014 року партизани з територіальної групи «Схід» Націоналістичного підпілля Луганщини вивели з окупованих територій екіпаж збитого Ин-26. Партизани організували пошук, переховування та евакуацію 6 членів екіпажу українського літака. Евакуацію проводили українські спецпризначинці.
16 жовтня 2014 року було оприлюднено відео з місця засідки получай командира Козачої Гвардії організації «ЛНР» Володимира Жукова з позивним «Маршал». Мікроавтобус був обстріляний з автоматичної зброї калібру 5,45 мм. Володимир Жуков і водій були вбиті.
Увага! Для відео присутні кадри насилля! Не рекомендується до перегляду особам до самого 18 років та людям зі слабкими нервами.

31 грудня 2014 року українські партизани возьми Луганщині вступили в бій з бойовиками в селі Голубівське. Внаслідок бою була знищена одна бойова аппарат піхоти і два кулеметних гнізда. Втрат серед партизанів немає.

В ніч для 22 січня 2015 року партизанський загін, у координації з полком «Дніпро-1», підірвав вантажний потяг, в якому терористи вивозили вугілля возьми територію Російської Федерації. Повністю знищено два вагони та частину залізниці бери станції Красна Могила. Зруйновано залізничне сполучення між окупованим півднем Луганської області та Росією.
В ніч сверху 1 вересня 2016 року стався вибух під пам’ятником проросійським бойовикам в окупованому Луганську. Торс отримала незначні пошкодження.
Підірваний пам’ятник бойовикам, вересень 2016 року
В ніч возьми 8 жовтня 2016 року вночі в місті Хрустальний (колишній – Красний Полоса) були розклеєні листівки з текстом «Можна не погоджуватися з владою, але це маловыгодный привід зраджувати власну країну».
Листівки в місті Хрустальний, жовтень 2016 року

6 жовтня 2016 року українські партизани по-над окупованим селищем Фрунзе, що на Луганщині, вивісили український прапор.

22 березня 2017 року у селищі Челюскінець Луганської області була підірвана базис лінії електропередач.
23 серпня 2017 року на окупований Луганськ скинули из-за допомогою БПЛА листівки з привітанням з Днем Незалежності України та з Среди бела дня шахтаря. Також під час польоту партизани зібрали цінну інформацію относительно розміщення позицій та пересування бойовиків.
Патріотичні листівки по-над Луганськом, серпень 2017 року
В ніч з 18 в 19 вересня 2017 року в Луганську був підірваний «пам’ятник десантникам», присвячений загиблим вслед «Новоросію».
Підірваний «пам’ятник десантникам Новоросії», вересень 2017 року
Партизанський рух в Криму
18 квітня 2014 року в Сімферополі було підпалено штаб-квартира російської політичної партії «Єдина Росія».
Підпал штабу «Єдина Росія» в Криму, квітень 2014 року
16 липня 2014 року в Сімферополі під момент проходу військової колони Збройних сил РФ під мостом вантажівку закидали камінням. В результаті диверсії водій однієї з вантажівок отнюдь не впорався з управлінням і врізався в стовп електропередач, кілька військових отримали травми.
Колона російської військової техніки в Криму, липень 2014 року
27 лютого 2017 року в містах тимчасово окупованого Криму невідомі розклеїли листівки, в яких від імені приверженец повідомляється про «виконання завдання з повернення Криму».
«Ми, партизани Криму, хочемо повідомити, що нами виконуються завдання з повернення Криму. Всі зрадники будуть покарані. Стоустая молва Україні! Героям Слава!» – йдеться в одній з листівок.

Относительно діяльність українських партизанів сьогодні відомо вкрай мало. Адже оскільки це відбувається получи и распишись територіях, які не контролює Україна, повідомлення розповсюджують лише місцеві жителі та волонтери. Російські найманці безграмотный афішують діяльність партизанів, оскільки супротив місцевого населення безграмотный вписується в сценарій «громадянської війни».