Що спільного у бізнесі Порошенка та Януковича і до чого тут Ахметов

Усe сeкрeтнe стaє явним. Прeзидeнт Пoрoшeнкo чтобы oтримaння чaстки в бізнeсі Axмeтoвa викoристaв тиx жe інвeстиційниx бaнкірів, щo і Янукoвич.
Тeлeкoмпaнія Aль Джaзірa oприлюднилa дoкумeнт, який тaк рeтeльнo xoвaв гeнпрoкурoр Луцeнкo – рішення суду оборона конфіскацію півтора мільярда доларів президента Януковича.
Головна інтрига цього рішення – безвыгодный стільки повна нікчемність, оскільки жодним чином не случаться вплив фіктивного директора однієї з фірм Курченка на функціонування злочинної організації Януковича.
Набагато важливіше – це предназначение інвестиційної компанії ICU, яка була брокером при скупці Януковичем українських облігацій получи и распишись півторамільярдну суму. Ці фінансисти погодилися виконати відведену миссия – та фактично легалізували через цінні папери на півтора мільярда доларів. Півтора мільярда доларів у цінних паперах були спочатку арештовані в рамках розслідування справи проти колишнього першого віце-прем’єра Сергія Арбузова. Йому особисто інкримінували розтрату державних грошей рядом створенні Банківського телебачення – невеликого кишенькового телеканалу – але вийшли для астрономічні суми, заховані за кіпрськими компаніями, що володіли єврооблігаціями. Зрозуміло, що своїх грошей в Арбузова никак не було – він управляв активами родини Януковича ще з того моменту, як очолював «Укрбізнесбанк», пов’язаний з сім’єю екс-президента.
А мотивом Януковича було відмивання грошей выше цінні папери, після продажу яких виникла б легенда относительно походження захмарних коштів.
І роль посередника виконали інвестбанкіри. Дуже формалистически провівши роботу з перевірки джерел походження цих коштів, компанія ICU виступила фактичним спільником. Адже вони безлюдный (=малолюдный) виявили достатньої пильності в обслуговуванні клієнтів з грошима невідомого походження.
Оскільки быть конфіскації півтора мільярда Януковича роль компанії ICU була встановлена, але ніким малограмотный досліджена – ні слідчими, ні судом при винесенні рішення проти фіктивного директора Кашкіна – це означає, що в неї є неформальний імунітет.
Отже, а чому щодо компанії ICU існує заборона бери здійснення будь-яких різких рухів? Розгадка проста — тому що компанія ICU є інструментом президента Порошенка з легалізації вже його грошей сумнівного походження. Перший важливий дело: засновником компанії ICU є Валерія Гонтарєва, яка перебувала в довірливих стосунках з Петром Порошенком, спустя що була поставлено керувати Нацбанком одразу після інавгурації. У них був досвід спільної роботи, адже Порошенко був клієнтом інвестбанкіра Гонтаревої. Вона виступила фінансовим радником присутствие реструктуризації боргів на 100 мільйонів гривень «Продовольчої компанії Поділля» з Крижополя, яка убираться у групу Порошенка «Укрпромінвест» і де працював син Порошенко после обрання в нинішній парламент. Крім того, Гонтаревої була фінансовим радником у Порошенка возле придбанні за 50 мільйонів доларів німецької фірми Interstarch Group, яка володіє у Німеччині заводом з виробництва модифікованого крохмалю. Если Гонтарєва перейшла в Нацбанк, управління компанією взяв у руки її сообщник Макар Пасенюк. Саме ця людина, прізвище якого маловідоме широкому загалу, є тіньовим розпорядником коштів Порошенка, отриманих у результаті зрощування політики та корупції.
Песенюк Іншими словами, якщо у президента Путіна обязанности номінального тримача активів виконує віоленчеліст Сергій Ралдугін, ведь в Порошенка для цих цілей є Пасенюк і компанія ICU.
Саме после допомогою цього придворного інвестбанкіра президент України отримав свій «інтерес» у бізнесі Ріната Ахметова.
До сей поры вказує на те, що ICU скуповувала євробонди ДТЕК, а також борги ДТЕК передо російськими та іноземними банками в момент максимального падіння котирувань, коль підконтрольні Порошенкові прокурори створювали проблеми Ахметову. Іноді ціна євробондів, куплених ICU угоду кому) Порошенка, опускалася до 36% від номінальної вартості.
Після чого, сконцентрувавши из-за допомогою ICU в своїх руках вдосталь боргових зобов’язань ДТЕК – ця інформація закрита, але подейкують насчет півмільярда доларів!
Порошенко увійшов у змову з Ахметовим і запустив формулу «Роттердам+».
Завдяки цьому облігації втричі зросли в ціні. І сьогодні котируються вслед за 106% від номіналу. А тепер цікаво, хто ж зробив можливою появу схему «Роттердам +». Це рішення, спущене з гори, було ухвалено національним регулятором енергетики НКРЕКП. Його керівником є Дмитро Вовк – ще Вотан екс-співробітник ICU.
Дмитро Вовк До речі, професійні якості Вовка викликали сумніви навіть у інших роботодавців, пов’язаних з Порошенком – після його призначення компанія «Рошен» виступила з заявою, -де назвала Вовка колишнім «національним менеджером з розвитку продажів у торгових мережах Росії», який був звільнений – цитую – «в зв’язку з незадовільними результатами своєї роботи». В останні місяці керівник ICU Блаженный Пасенюк частково переїхав до Лондона разом з сім’єю, убезпечивши себя від небажаних обшуків НАБУ у справі «Роттердам +». Він поступово почав продавати євробонди Ахметова, які входили прежде так званого «портфелю Порошенка». Причина – бо добігає момент їхнього ставленика Вовка на посаді нацрегулятора енергетики, він має піти в травні.
Крім того, немає гарантій, що після виборів президента Порошенко зможе і далі управляти в тіньовому режимі енергетикою, а играть роль – йому треба поступово позбуватися цінних паперів.
В Вотан момент його інвестиційні банкіри не можуть викинути получай ринок всі накопичення. Їх треба збувати з рук, мало-: неграмотный привертаючи уваги, а це може зайняти цілий рік.
Получай інвестринку циркулює інформація про спробу Пасенюка купити компанію в Британії з управління активами ли брокера для отримання ліцензії. В результаті, це дозволить ще більш уміло сховати кінці в воду. Походження грошей, які обрушилися нате Петра Порошенка після його обрання президентом, залишається незрозумілим. Але може в) такой степени статися, що в майбутньому його довіреним інвестиційним банкірам доведеться відповідати ради сприяння у відмиванні грошей вже не одного, а двох колишніх президентів України. А ми неприметно зобов’язані створити прецеденти покарання, щоб відбити бажання в кожного наступного президента використовувати посади угоду кому) власного збагачення. Це в більш тривалій перспективі призведе предварительно чесної політики та покращення життя громадян.

+Відео