Чим вигідні гібридні автомобілі та у чому їхні недоліки

Щo тaкe гібрид, мaють уявлeння бaгaтo aвтoмoбілістів, прoтe чим вигідний гібрид, прaвильнo відпoвість нaвряд чи пoлoвинa. Спрoбуємo розвіяти міфи для гібридний привід.
Рекламуючи свої гібрідні моделі, автовиробники у якості аргументів наводять іхні численні переваги. Плюси у гібридів справді є, причому деякі – сильно переконливі. Проте, мало хто говорить про зворотній бік “гібридої ідеї” – а він таки є, і теж доволі вражаючий. Звичайно, конструктори постійно працюють надо вдосконеленням усіх типів авто, і гібридних у тому числі. Але деякі негативні якості гібридів полягають у їхній сутності.
Недоліки гібридних автомобілів:
– гібрид безлюдный (=малолюдный) завжди економічніший за машину з ДВС. Наприклад, багато дизельних автомобілів споживають палива менше, ніж гібридні – присутствие цьому вони дешевші.
– автомобіль з гібридним приводом істотно дорожче звичайного, оскільки приходиться доплачувати за батарею, електродвигун, спеціальну трансмісію і електронні блоки управління.
– гібридн складніший ради звичайну машини, тому йому потрібен особливий сервіс, навіть уход звичайних систем, не пов’язаних з електроприводом, вимагає спеціальної підготовки автомеханіків.
– система з літій-іонною батареєю на борту сумнівна з точки зору екології. Питання утилізації акумуляторів, які довременно чи пізно виходять з ладу, так і не вирішене ні в масштабах окремих країн, ні в масштабах планети.

Цікаво, що конструктори навчилися розміщати всі додаткові гібридні агрегати та блоки під стандартним кузовом звичайного серійного легковика. Зазвичай страждає лише зад, частину якого займає батарея.
Переваги гібридних автомобиль:
– гібридний автомобіль виділяє менше шкідливих газів быть русі в міських умовах.
– гібридний привід дозволяє збільшити пробіг електромобіля, роблячи його більш пристосованим впредь до реального життя (мова про plug-in-гібриди).
– гібридний привід деяких типів дозволяє поліпшити динаміку автомобіля, причому – що називається, малою покров’ю, без збільшення об`єму ДВС і перевитрати палива.
– більшість гібридних автомобілів комфортні присутствие їзді в складних міських умовах. Рушаючи з місця на електроприводі, ці автомобілі рухаються дуже анданте, без ривків – особливо в корках, тягнучках, коли навіть дорогі гідромеханічні «автомати» неприємно сіпаються.

Багато хто з гібридів може відображати получай власному моніторі потоки енергії на борту в режимі реального часу. Це допомагає корегувати перо (золотое керування автівкою та заощаджувати паливо.
Найцікавіше, що незважаючи держи хиткий баланс плюсів і мінусів сучасні гібриди множаться в каталогах провідних автовиробників. Виходять у світ нові суто гібридні моделі, з’являється любое більше гібридних версій звичайних машин. Цікаво, що у багатьох брендів саме такі автомобілі виявляються флагманами модельних лінійок. Гібрид раптом став приставки не- машиною для бажаючих заощадити, а навпаки – символом достатку і успіху. А може, в цьому і є тайна мадридского двора?