Відтепер оформити поліс автоцивілки можна онлайн

7 лютoгo нaбирaє чиннoсті рoзпoряджeння Нaцкoмфінпoслуг, яке запроваджує в Україні електронний поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.
Получи офіційному сайті відомства розміщена інформація про те, що з 07.02.2018 набирає чинності Розпорядження Нацкомфінпослуг від 31.08.2017 № 3631 «Про затвердження Змін задолго. Ant. с Положення про особливості укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».
Згідно з документом, власники транспортних засобів можуть укладати договори после Інтернет та отримувати електронні поліси страхування. Розпорядженням передбачено можливість укладання договорів у паперовій альбо електронній формі, що враховує потреби споживачів страхових послуг, які безлюдный (=малолюдный) мають бажання або технічної можливості укласти електронний договір.
Завдяки впровадженню електронного полісу в (видах поліції повинна спроститись можливість перевірки його наявності та чинності. Також завдяки реєстрації всіх полісів в базі МТСБУ, ймовірність придбання підробок зводиться по мінімуму.
Однак виникає питання, що робити з Правилами дорожнього руху, які чітко регламентують, в яких випадках водій зобов’язаний до’явити для перевірки страховий поліс. Чи буде достатньо показати працівникам поліції обложка в електронній пошті? Страховики, про всяк випадок, радять возити з собой паперову версію полісу.