У Саудівській Аравії верблюдиця у 57 тисяч разів дорожча за жінку

У Сaудівській Aрaвії прoxoдять кoнкурси крaси сeрeд дівчaт. Прoтe вони суттєво відрізняються від загальноприйнятих.
Представниці жіночої статі у цій країні одягаються следовать законами шаріату, і конкурс краси не виключення. Тут дівчата змагаються між собой у доброчесності. Серед практичних завдань – робота у домі престарілих, турбота ради бідних, вміння бути гарною господинею.
У 2010-му році для цьому конкурсі перемогла незряча дівчина. Це єдине, що відомо относительно її зовнішність, оскільки як вона виглядає без традиційного чорного вбрання ніхто маловыгодный знає. Зейнаб аль-Хатем довела свою людяність, порядність і доброту. Вона отримала корону та звання «Міс етичність», коштовності вартістю в 1,3 тисячі доларів США і привилегия подорожувати за кордоном.
А якби Зейнаб аль-Хатем була верблюдицею, могла б отримати 57 мільйонів доларів США. Скажем-так, у Саудівській Аравії проводять конкурси краси серед дівчат-верблюдів. Получи відміну від конкурсів для людських дівчат, яких пройшло лише декілька, верблюдиці змагаються щорічно, цей соревнование є традиційним. Учасниці добре доглянуті та гарно вбрані. Більше того, ради їхньою красою слідкують настільки, що вдаються до косметичних процедур.
Цього року з конкурсу зняли 12 верблюдиць вслед те, що їхні власники покращили зовнішність своїх улюбленець філерами, ін’єкції яких ввели в губи, щоки і навіть коліна. А в правилах конкурсу чітко прописано:
Верблюди, у яких сверху губах знаходять наркотики, поголені верблюди, з пофарбованими частинами тіла ли форменними змінами до участі у конкурсі не допускаються.
Та шалена сумка призового фонду, мабуть, затьмарює очі.
«Верблюд – це чхатра Саудівської Аравії. Раніше ми берегли їх через необхідність, а не переводя духу бережемо для дозвілля», – каже суддя конкурсу Фавзан Аль Маді.
А жінки? А хто їх бачив, тих жінок. Етичні – і добре. Ще і філери їм аккуратно не загрожують.