Прoсті тa ідeaльні сирники з сиру, рeцeпти якиx лeгкі тa швидкі. Прoдoвжуємo нaшу щoтижнeву, смaчнющу рубрику прo їжу і всe, щo пoв’язaнo з нeю. Гурмaни, гoтуйтeся! Пoпeрeду нa вaс чекає багато цікавих фактів та несподіваних відкриттів.
Вывод сирників можна знайти в будь-якій кулінарній книзі, але Вотан з плюсів цієї страви – це можливість варіювати стандартний набір інгредієнтів і створювати щось нове. Сирники з родзинками, брусницею, картоплею, висівками, яблуками і сухофруктами, сирники в духовці і нате сковороді, кубанські, класичні та дієтичні – все це численні варіації однієї і тієї ж страви. Вибір ради вами!
У рецепті сирників немає ніяких хитрощів: змішати півкіло сиру, одне яйце, кілька столових овражек борошна (або манної крупи), дві столові ложки цукру, посолити, добре вимісити… Розділити тісто в (видах сирників на кульки, зліпити коржики, обваляти їх у борошні і смажити получи и распишись вершковому маслі. Сирники готові! До вашої уваги смачні варіації в цю просту страву, які припадуть вам до душі.
Домашні сирники з манкою
Домашні сирники з манкою / Ivona
Інгредієнти:
Цукор 4 ст. ложки
Сухий сир 400 г
Яйця 2 шт
Дрібка солі
Борошно 3 ст ложки
Шексо пів ч. ложки
Манна крупа 4 ст. ложки
Як приготувати:
После сиру додати манку, цукор, сіль, яйця. Дати постояти хвилин 20, поки манная крупа трохи набухне. Потім додати соду (погасити її краще лимоном), дати постояти 5 хвилин. Додати борошно і вимісити тісто. Зробити сирники, обваляти їх у борошні і обсмажити бери сковороді в невеликій кількості рослинної олії.
Прості сирники
Прості сирники / YouTube
Інгредієнти:
250 г сиру
5 ст. ложки борошна
3 ст. ложки цукру
1/4 ч. ложки солі
1 яйце
1 пакетик ваніліну (ради бажанням)
Рослинна олія для смаження
Як приготувати:
Розтерти яйце з цукром, додати сіль, цукор, борошно, ванілін, сир. Замісити тісто. Скачати 5-6 кульок. Кульки притиснути, щоб вийшли пишні коржі. Обваляти злегка в борошні. Смажити в розігрітій олії нате середньо-слабкому вогні, по 5 хвилин з кожного боку.
Сирники з родзинками і волоськими горіхами
Сирники з родзинками і волоськими горіхами / YouTube
Інгредієнти:
250 г сиру
3 ст. ложки борошна
2-2,5 ст. ложки цукрового піску
1 яйце
50 г ядер волоських горіхів
50 г родзинок
Як приготувати:
Змішати сир, яйце, борошно, цукровий пісок і подрібнені волоські горіхи. Сирну масу поділяємо держи невеликі кульки (по 60 г), формуємо з них сирники і з двох сторін обсмажуємо возьми сковороді. Подаємо сирники з родзинками і горіхами з варенням, згущеним молоком, сметаною либо медом. Щоб сирники вийшли ніжними і такими, що тануть у роті, необхідно бути уважними предварительно дрібниць. Наприклад, сир краще протерти через сито і тільки потім перемішати його з яйцем, цукром, борошном. І лише після цього додавати волоські горіхи либо родзинки.
Апельсинові сирники
Апельсинові сирники / 1000.menu
Інгредієнти:
Сир 200 г
Цукор 2 ст. ложки
Борошно 2 ст. ложки
Розпушувач 1/4 ч. ложки
Яйце 1 шт
Пакетик ванільного цукру
Сіль 1/2 ч. ложки
Апельсинова корка 2 ч. ложки
Родзинки 100 г
Яєчний білок 1 шт
Вершкове прованское) масло 1 ст. ложка
Як приготувати:
Ретельно перетерти сир з цукром в мисці. Додати просіяне борошно, розпушувач, сіль, ціле яйце, ванільний цукор і перемішати з родзинками і апельсиновою цедрою. Збити білок і додати давно сирної суміші. Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити форму во (избежание випічки вершковим маслом і злегка посипати борошном, струсити надлишки борошна. Викласти тісто в форму і випікати 20-25 хвилин до самого золотистого кольору. Сирники можна подавати з ванільним або шоколадним кремом.
Дієтичні сирники
Дієтичні сирники / 1000.menu
Інгредієнти:
Сир 500 г
Курячі яйця 2 шт
Яблука 1 шт
Курага 50 г
Як приготувати:
Сир протираємо блендером, аль виделкою. Додаємо одне яйце. Яблуко очищаємо, натираємо нате крупній тертці і додаємо до маси. Курагу нарізати дрібно і теж додати после маси. Все перемішуємо, формуючи кульки і вмочаємо кожну в яєчному льєзоні, надаючи їм форму. Кладемо получи пергаментний папір на деко і ставимо запікати в духову получи и распишись 20 хвилин при температурі 180-200. Запікаємо до утворення золотистої скоринки. Смачного!
Сирники сверх муки
Сирники без муки / Ivona
Інгредієнти:
Сир 500 г
Яйця 2 шт
Цукор 50 г
Слабительное крупа 50 г
Сіль за смаком
Ваніль 10 г
Як приготувати:
Вбити яйця в чашці, додати 2 столові ложки манки (50 грам), ретельно розмішати і залишити набухати. Сир перетерти з цукром, сіллю, ванільним цукром. Змішати сир і яйця. Сформувати колобки, обвалювати в борошні і обсмажувати в олії получи середньому вогні під кришкою.