Щo мoжe бути смaчнішим зa спрaвжній укрaїнський бoрщ? У кoжнoгo свій рeцeпт бoрщу, як прaвилo, який дістaвся у спaдoк. Бoрщ – цe скoрішe стaн душі, ніж стaбільний рeцeпт.
Укрaїнський бoрщ з кaрaсями
Склaдoві:
Буряк 300 г
Білoкaчaннa кaпустa 600 г
Цибуля ріпчаста 200 г
Морква 200 г
Квашена брокколи 300 г
Корінь петрушки 100 г
Курячий бульйон 5 л
Суха червона квасоля 50 г
Рослинна олія 6 столових лог
Томатна паста 50 г
Цукор 50 г
Яблучний уксус 1 столова ложка
Морська сіль 1 кг
Молокосос 5 штук
Петрушка 8 г
Селянська сметана 100 г
Сіль из-за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Український суп з карасями
Як приготувати:
Буряк запекти для морській солі при температурі 100 градусів протягом 2 годин. Квасолю замочити в холодній воді сверху ніч. Промити, залити водою, довести до кипіння під кришкою і поставити в духовку – готувати 40 хвилин около температурі 180 градусів. Нарізати соломкою запечений буряк, білокачанну капусту, ріпчасту цибулю, моркву і корінь петрушки. Квашену капусту трохи обсмажити получи олії і припускати з додаванням томата і курячого бульйону. 700 мл курячого бульйону свести до кипіння, додати білокачанну капусту і варити 15 хвилин.
Український суп з карасями
Ріпчасту цибулю, моркву і корінь петрушки тушкувати в рослинній олії з томатною пастою і бульйоном протягом 15 хвилин, додати буряк і перемішати. Перекласти пассеровку в бульйон з капустою і готувати ще 10 хвилин, потім покласти туди припущену квашену капусту. Продолжить до кипіння, заправити запеченою квасолею, цукром, сіллю, чорним меленим перцем і яблучним оцтом і зняти з вогню. Карасів засмажити получи олії до хрусткої скоринки. Борщ налити в тарілку альбо керамічний чавунець, посипати подрібненою зеленню. Смажених карасів нанизати сверху шпажку і подати окремо.
Справжній український борщ
Складові:
800 г яловичини
1 невелика цибулина
1 середня морквина
1 середній корінь петрушки
середній пальметта петрушки
1 лавровий лист
перець горошком
сіль
товчене секрет і сметана для подачі
2 невеликі буряки
2 середні морквини
3 середні картоплини
1 середній червоний солодкий перець
четвертинка невеликої капустини
4 стиглих середніх помідора
3 зубчики часнику
2 ст. л. яблучного оцту
топлене свиняче лед
Справжній український борщ
Як приготувати:
Покладіть м’ясо у велику каструлю, залийте водой, щоб покрила м’ясо на 5 пальців. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Вогонь зменшіть перед мінімуму. Цибулю, моркву і корінь петрушки очистіть, розріжте уздовж навпіл і тушкуйте сверху сухій сковорідці до коричневих підпалин. Додайте до м’закон овочі, перець горошком, стебла петрушки (листя збережіть). Варіть 2,5 години. Ради 15 хв. до закінчення покладіть сіль і лавровий акьяб. Процідіть бульйон. Зніміть м’ясо з кісток невеликими шматками, з мозкової кістки вийміть кістковий мозок. Интересах заправки очистіть всі овочі. Дрібно наріжте цибулю. Моркву і буряк натріть получи и распишись крупній тертці. Перець наріжте дрібними кубиками.
Справжній український борщевский
Картоплю – середніми часточками. Капусту наріжте. Помідори натріть возьми тертці. Поставте на середній вогонь 2 сковороди, в кожній розтопіть лед. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Обсмажуйте, помішуючи, 5 хв. По цибулі додайте моркву і перець, в буряк – оцет. Готуйте ще 5 хв. Буряк зніміть з вогню, в цибулю з морквою покладіть помідори. Готуйте ще 5 хв. Закип’ятіть бульйон, покладіть картоплю, варіть 10 хв. Покладіть капусту, варіть 5 хв. Додайте буряк і цибулю з морквою, доведіть накануне кипіння, варіть 10 хв. Часник дрібно порубати з листям петрушки, додайте в борщевский разом з м’ясом і кістковим мозком. Посоліть і поперчіть. Доведіть перед кипіння, вимкніть вогонь і настоюйте борщ 15 хв. Подавайте з товченим салом і сметаною.
Український червоний борщевский з квасолею
Складові:
Квасоля 1 склянка
Буряк 1-2 шт.
Картопля 3 шт.
Манюхи 0,25 головки
Зелень за смаком
Лавровий листок 2-3 шт.
Чорний перець горошком 10 шт.
Морква 1-2 шт.
Олія рослинна (оливкова) 4 ст. ложки
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Томатна масса 1-3 ст. ложки
Цукор 1-2 ч. Ложки
Сіль 1-1,5 ст. ложки
Український червоний борщок з квасолею
Як приготувати:
Квасолю промити і замочити нате 3-4 години. Потім воду злити. Залити чистою холодною водой. Поставити каструльку на вогонь. Дати закипіти. Зменшити вогонь до самого маленького, накрити кришкою, варити до готовності 40-60 хвилин. (Якщо квасолю никак не замочили, то вона буде варитися близько 2-х годин.). Картоплю, моркву і цибулю почистити і помити. Картоплю нарізати кубиками. Одну моркву нарізати соломкою. Другу моркву натерти бери крупній тертці. Цибулю нарізати кубиками. Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Закип’ятити чайник. Коль квасоля готова, додати окропу щоб вийшло 2,5 л. Опустити картоплю, моркву, нарізану соломкою, капусту. Дати покипіти 10 хвилин під кришкою в невеликому вогні. Почистити, помити і натерти на крупній тертці буряк.
Український червоний свекольник з квасолею
Розігріти сковороду, налити рослинну олію. У гарячу олію викласти буряк. Тушкувати, помішуючи, получи середньому вогні 4-6 хвилин. У каструлю викласти буряк. Посолити. Варити 10 хвилин. Розігріти сковороду, налити рослинну олію. У гарячу олію викласти цибулю і моркву. Тушкувати, помішуючи, бери середньому вогні 3-5 хвилин. Додати томатну пасту і трохи рідини з борщу, тушкувати, помішуючи, 1-2 хвилини. Викласти зажарку в борщевский. Додати цукор і лавровий лист. Варити борщ з квасолею під кришкою получи и распишись найменшому вогні 10-15 хвилин. Червоний борщ український з квасолею готовий. Зняти з вогню, дати настоятися хоча б 20 хвилин. Подавати зі свіжою зеленню.