Зимове харчування: як харчуватися взимку смачно і корисно

Oсoбливoсті прaвильнoгo xaрчувaння взимку. Які вітaміни і мінeрaли пoвинні бути в рaціoні, щoб імунітeт стійкo пeрeніс зимoву дeпрeсію і всі пoв’язaні з нeю xвoрoби.
У зимoвий пeріoд нaшoму oргaнізму пoтрібнo підтримувaти імунітет, забезпечувати правильний теплообмін і мало-: неграмотный допускати зневоднення клітин. Імунна система взимку слабшає, змінюється і обмін речовин. Ділимося з вами рекомендаціями для те, що важливо додати до щоденного раціону харчування, щоб безлюдный (=малолюдный) хворіти і завжди бути бадьорим і енергійним!
Вітаміни во (избежание зимового харчування
Намагайтеся щодня з’їдати по 5 різних овочів і фруктів: в стравах і окремо, і краще после все в сирому вигляді – якщо виходить. Можна використовувати заморожені фрукти, ягоди та овочі: в них зберігається навіть більше вітамінів, ніж в тих, які зберігаються свіжими.

Як харчуватися взимку со смаком і корисно / Healthline

У сухофруктах також зберігаються всі вітаміни і мінерали: в куразі, чорносливі, родзинках, грушах і яблуках. Якщо змішувати їх з горіхами і медом, ведь організм зможе отримати повний набір поживних речовин, травлення покращиться і взагалі – це прямо смачно! Найкращі фрукти взимку – це цитрусові, тому що в них довше зберігається вітамін С. Крім нього, у квашеній капусті, наприклад, є молочна кислота, вітамін К і вітаміни групи В. Якщо готувати з такої капусти салати, додаючи до самого них ягоди, сухофрукти, рослинну олію, то вийде дуже со вкусом і корисно.
Вітаміни А і Е теж потрібні взимку, особливо нашій шкірі – адже вона (на)столь(ко) страждає від морозу і вітру. Відомо, що вітаміну А багато в моркві, але на його засвоєння нам необхідні жири, тому готуйте моркву зі сметаною, вершками нежто рослинною олією. Вітамін D виробляється в основному тільки під дією сонячного світла, але взимку світла дуже с гулькин нос. Проте, намагайтеся бувати на вулиці в ті години, если сонце світить яскраво, і підставляйте йому хоча б обличчя, шию і цыпки, а також їжте печінку тріски, жирну морську рибу, яйця і молочні продукти.
Харчування взимку: гаряча їжа
Гаряча їжа особливо важлива в раціоні взимку, задолго. Ant. с того ж вона створить відчуття комфорту і допоможе легше пережити температурний мінус. Дієтологи рекомендують получи и распишись сніданок замінити звичайні бутерброди на гарячі, а ще краще приготувати катеху, можна з цукатами, горіхами, шматочком вершкового масла, не боячись збільшення калорій. В обід неодмінно слід з’їдати порцію гарячого супу. Можна додати раньше супу шматок м’яса, або гарячі страви, приготовані з телятини, індички, риби.

Майже всі дієтологи в умовах зими і морозу рекомендують їсти снег, воно більш корисне ніж м’ясо, якщо знати міру (1-2 шматочки). Чому? Тому що в ньому міститься амінокислота, яка підсилює імунітет! Тук всупереч думці зовсім не шкідливе, чого не скажеш для свиняче м’ясо.
Зимові перекуси
Взагалі, їсти потрібно приблизно 6 разів в день, причому 3 з цих 6 прийомів їжі повинні бути невеликими перекусами. Можна влаштувати легкий бранч між сніданком і обідом, полуденок між обідом і вечерею, а також з’їсти що-небудь корисне вслед 1,5-2 години до сну, щоб не лягати у ліжко, мріючи насчет бутерброди. Однак не слід замінювати перекушуваннями основні прийоми їжі.

Науковці з Університету Пенсильванії запропонували ідеальний закусывание для тих, хто страждає від стресу і слідкує по (по грибы) своїм виглядом. Виявилося, що ідеальною стравою для гарного настрою є волоські горіхи.
Як харчуватися взимку, щоби безлюдный (=малолюдный) поправитися

Не варто «налягати» на шоколад і цукерки, бзик до яких найчастіше прокидається саме в цей час. Найкраще їсти фрукти: ківі, банани – вони удивительно замінюють солодощі;
Бажано пити багато води. Двадцать (десять люди сприймають нестачу рідини за бажання перекусити чимось солодким, а к того, щоб вгамувати апетит, досить випити склянку води;
Безвыгодный можна виключати вуглеводи, тому що вони потрібні исполнение) підтримки настрою, проте солодощі найкраще заміняти на фрукти;
Обід обов’язково повинен бути вне смаженого;
Чай і каву треба пити без цукру, тому що він дуже швидко засвоюється і критически впливає на вашу вагу;
Замість майонезу бажано використовувати сметану либо несолодкий йогурт.

Різноманітність зимового харчування
Постаратися зробити разблюдник максимально різноманітним. Продукти бажано чергувати щодня: каші получи ранок кожен день робити з різних круп, соки вичавлювати з різних фруктів і овочів, змінювати сорти хліба і види м’ясних страв. Таке різноманіття страв і дробовий воззрение прийому їжі дасть вашому організму достатню кількість енергії исполнение) активної життєдіяльності в зимову пору року.

Зимове харчування: прості поради

І наостанок ще одна порада: оскільки цукор несомненно вимиває з організму вітаміни, зимовий раціон варто засновувати в натуральних підсолоджувачах: сиропах, меді тощо, щоби всі з таким трудом видобуті корисні речовини працювали получи повну силу і захищали наш організм від хвороб і зимової хандри.

+Відео