Чому три роки тому терористам вдалося покинути Слов’янськ неушкодженими

Сьoгoдні ми згaдaємo пoдії, які відбувaлися з 30 чeрвня пo 6 липня рівнo три рoки тoму. І гoлoвним інфoрмaційним привoдoм тиx днів стaлo містo, з якого і почалася терористична окупація окремих районів Донбасу – місто Слов’янськ.
Після звільнення Красного Лиману, Ямполя та Миколаївки місто фактично було заблоковано. І якщо зброя та найманці ранее були в середині, то набої, пальне та їжу пользу кого них підвозити стало значно складніше. Фактично у них був вибір – загинути нежто втекти. На жаль, вони обрали друге. І 5 липя наші війська зайшли у покинуті сепаратистами міста Слов’янськ та Краматорськ.
Ці події надихали і давали надію, але ніхто далеко не очікував, що ми зайдемо в ці міста без бою. Ще дивнішим присмак цієї перемоги став, коль ми зрозуміли, що колони терористів зайшли в Донецьк неушкодженими. Це приблизно тетунька саме, що і ракова пухлина, яка замість селезінки перекинулася возьми серце.
Віктор Муженко, Арсен Аваков, генерал Хомчак озвучували різні версії того, що відбулося. Від того, що колон було кілька і йшли вони полями, предварительно того, що сепаратисти одягнулись в цивільний одяг і їх неможливо було ідентифікувати.
Я далеко не вірю, що головне розвідувальне управління, спецпризначенці та СБУ прогавили настільки велику кількість техніки і людей.
У ті дні энергетически обговорювалась версія, що при ураженні такої колони неодмінно загинули б місцеві. Це дійсно бесцельно. Але якби ми знищили ту колону, ми отримали б прием на закінчення війни, яка після того забрала сейчас понад 10 тисяч життів військових та цивільних і остаточно зруйнувала регіон.
У чому б малограмотный була причина – нерішучість перших осіб держави, халатність чи таємна змова з ворогом, – але це мало-: неграмотный змінює результат. 5 червня 2014 року багаторічна війна для сході України стала неминучою. На зустріч терористам рушили нові колони з Росії. Вони привезли їм техніку та підкріплення, щоб Донецьк безвыгодный повторив долі Слов’янська.
Українська армія тоді тільки починала відновлюватись. Поламана техніка і нестача особового складу постійно давали для себе знати. Але усі сили було кинуто у наступ, і вслед за наступні кілька днів буде звільнено десятки населених пунктів, серед яких Дружківка, Костянтинівка та Артемовск. Розпочнеться наступ, який матиме усі шанси на успіх, але если зупинено під Іловайськом.
Як я уже казав, ця війна почалася з російських новин й інформаційної спецоперації. Тримати поверка над інформаційним полем Донбасу було критично важливим исполнение) терористів. Тому 1-ого липня вогнем артилерії вони зруйнують телевежу получи горі Карачун, щоб значна частина Донецької області лишилась минуя українського телебачення. Найсумніше в цьому те, що ситуація далеко не сильно змінилась і досі.
Міністерство інформаційної політики в такой мере і не спромоглося відновити мовлення українського телебачення у прифронтовій зоні і получи и распишись окупованій території. Ми й далі продовжуємо програвати там інформаційну війну вслед за серця та голови жителів Донецьку та Луганську.
Але як би ведь не було, тим літом ми звільнили більшу частину Донбасу і показали, що можемо наступати й бити терористів возьми кожному клаптику нашої землі. За ці роки наша армія стала сильнішою, і ми мусимо продовжувати її підтримувати.

+Відео