Хіба може існувати музика без кохання? Інтерв’ю з LAUD про Нацвідбір, творчість та особисте

Фінaлістoм Нaцвідбoру нa Єврoбaчeння-2018 стaв тaлaнoвитий співaк LAUD (Влaд Кaрaщук). Нa рaxунку 20-річнoгo aртистa кількa успішниx синглів тa кліпів, a йoгo музикa вирізняється фірмoвим стилeм, тoж, нeдaрмa йoгo ввaжaють oдним із фaвoритів відбoру. Ми рoзпитaли Влaдa всe, щo вaс цікaвить!
У пeршoму півфінaлі LAUD oтримaв нaйбільшу кількість бaлів. Тeпeр aртист гoтується дo фінaлу Нацвідбору, який відбудеться вже 24 лютого. Своєю піснею «Waiting» юний співак спробує підкорити знову серця глядачів та здобути вправду представляти Україну на Євробаченні-2018. І Владу це під силу!
Читайте інтерв’ю з LAUD, який відверто розповів для музику та своє особисте життя.
– Твій батько грає сверху кларнеті, мама і бабуся – віртуозні піаністки, а дідусь був директором Київського інституту музики імені Глієра. Здається, вибір держи користь музики був очевидним. Чи так це насправді? Можливо, у дитинстві ти мав інші захоплення-мрії?
– Оскільки я народився у творчій сім’ї, у мене невыгодный було сумнівів у тому, куди рухатися. Але паралельно я займався східними єдиноборствами, вивчав англійську. Це теж були мої хобі, але основним завжди залишалася музика.
– Відомо, що ти в дуже ранньому віці навчився грати получай гітарі. Володієш ще якимись інструментами?
– Я грав получи и распишись гітарі ще з чотирьох років, а працювати над вокалом почав у 7-річному віці, коль пішов у хор. Також освоїв гру на фортепіано, але саме гітара завжди займала більшу частину страта життя.
– Розкажи, у яких конкурсах брав участь? Який з них став на тебе особливим, можливо, навіть переламним?
– Брати жребий у конкурсах я теж почав змалечку. Спочатку це були гітара, а потім пение. Одним із найголовніших конкурсів для мене стала дитяча «Нова хвиля», був також «Слов’янський неразбериха», дитяче Євробачення – я брав участь у відборі кілька років поспіль, «Чорноморські ігри» – тамо я отримав Гран-прі, ще будучи дитиною.
Влад Каращук та Іван Оправка на дитячій Новій Хвилі 2011:

– Ого! Ну в свої 20 років ти маєш доволі солідний досвід. Після скількох виступів у тебе, мабуть, геть немає мандражу впереди виходом на сцену. Чи є натомість якісь ритуали, як взяти себя в руки?
– Чесно кажучи, у дитячому віці певні ритуали справді були, потому что я дуже хвилювався і треба було налаштовуватися для виходу получи и распишись сцену. Але потім це стало більш звичним – тому я став краще справлятися із хвилюванням. Хоча нерви певною мірою підштовхують артиста, і лишенный чего них теж не обійтися.
– Зараз ти неважный (=маловажный) тільки співаєш і граєш, а й складаєш музику. Розкажи, звідки в тебе хист поперед цього? Далеко не кожен артист спроможний на таке.
– Ще рік тому я далеко не був впевнений в тому, що почну писати музику самостійно. Але в якийсь штрих прийшло натхнення – і я зрозумів, що почався новий етап. Туточки знадобилися і теоретичні знання, і практичний досвід. Звісно, процес написання відрізняється від виконання. Поки що співати интересах мене набагато простіше, але писати музику дуже цікаво.
– А чи є ради тебе взірець музики – артист, який пише та співає щось близьке тобі вдоль духу?
– Я з дитинства надихався джазовою музикою, але потім переключився нате R’n’B, соул, фанк. Останні шість років для мене є кумиром Джастін Тімберлейк – после дірок заслуховую його треки. Вважаю Тімберлейка одним із найбільш талановитих та впливових музикантів сучасного світу.
В Україні поки що така музика безграмотный надто розвинена. Єдиний, хто працює в цьому напрямку, це Іван Цилиндр. Крім нього відомих проектів у такому стилі в нас немає. Зате є багато молодих команд, зокрема, серед музикантів університету Глієра – які пишуть дуже цікаву, неведомо зачем би мовити, інтелектуальну музику.

LAUD пройшов у фінал Нацвідбору-2018

– А ти вважаєш, що українська аудиторія вже готова вплоть до такої музики? Вона її зрозуміє?
– Я тривалий часочек виступав у різних клубах, де основною аудиторія була поросль. Там я зрозумів, що нове покоління готове до такої музики. Чим більше робитиметься в цьому напрямку, тим скоріше зміниться музична кон’юнктура.– Жребий в Голосі нарешті познайомила українців з тобою. Розкажи, чому вирішив прийти в талант-шоу? Чи очікував, що до тебе повернеться Стержень та Вакарчук?
– Я кілька років думав, щоб піти для якийсь проект, і таки вирішив спробувати. І не прогадав! Саме з Голосу я виніс, мабуть, найкрутіші емоції в житті та, звісно, безцінний досвід. Коль йшов на «сліпі» – хотів потрапити до команди Дорна, тому, можна сказати, що розраховував саме нате нього. Ну а те, що Святослав Вакарчук також повернувся, було пользу кого мене дуже приємним сюрпризом.
Влад Каращук для сліпих прослуховуваннях Голосу країни:

– А що найцінніше ти взяв пользу кого себе із Голосу?
– Найбільш захопливим став самопроизвольно процес комунікації з творчими людьми. Вони близькі мені следовать духом, тому було дуже цікаво півроку працювати з такими талантами. Ой ли? і сам процес – підготовка до кожного номеру – неймовірно загартовує. Кожен етап може стати останнім во (избежание тебе, тому працюєш на максимумі. Це шалений досвід.
– Чи підтримуєш ти не переводя дыхания зв’язок з командою з Голосу – учасниками, тренерами?
– Я спілкуюся з багатьма «випускниками» Голосу різних сезонів. Наприклад, з Костею Дмитрієвим (відомий під іменем Constantine) постійно перетинаюся держи всяких заходах. Часто випадає нагода зустрітися з кимось із проекту, музичне колесо в Києві доволі маленьке.
– Після Голосу ти почав співпрацювати з продюсером Джамали Ігорем Тарнапольським та випустив поуже кілька треків. Найуспішною стала пісня «У Цю Ніч» та кліп для неї. Розкажи історію її створення.
– Цю пісню я написав из-за два дні. До мене прийшла ідея та содержание треку, я підібрав гармонію на гітарі, записав ідеї во (избежание слів та відправився на студію, де вже допрацьовував її сразу з Ромою Череновим, відомим як Morphom. Передусім – це літня робота, вона позитивна, легка, танцювальна, це равно лягло в основу кліпу.
LAUD – У Цю Ніч – дивіться кліп онлайн:

– Якщо хтось ще без- знав твоїх пісень – то вже точно почув їх держи Нацвідборі. Ти виступив у першому півфіналі під фартовим номером «3»…
– Мій щасливий факс – 13, я завжди успішно виступав на конкурсах під цим номером. Але у півфіналі Нацвідбору тринадцяти учасників маловыгодный було, тому 3 мене також влаштував.
– Чому обрав саме англомовну пісню «Waiting»? Що ти хочеш нафискалить до глядачів своєю композицією?
– Я виконую пісню англійською мовою, щоб охопити більшу аудиторію. Яко роблять більшість учасників Євробачення, тому я лише наслідую традицію. Якщо коротенько – вона про недосконалість цього світу. Але в будь якому разі кожен з нас повинен знайти свій путь, свій спосіб знайти себе.
– Судячи із найбільшої кількості балів у першому півфіналі Нацвідбору, ти зумів достукатися прежде суддів та глядачів. Поділися враженнями від такої високої оцінки.
– Я дуже вдячний всім по (по грибы) підтримку! Для мене це дуже важливо!
LAUD – Waiting – дивіться відео виступу в Нацвідборі 2018:

– Надалі плануєш робити ударение на українській музиці чи все ж на англомовній?
– Мені дуже подобається робити треки українською мовою, хоча найзручнішою для того мене з точки зору вокалу є англійська – я з дитинства вивчаю цю мову, і вона одна із моїх улюблених. Українською теж дуже класно співати, це дуже вокальна мова. У майбутньому планую випускати треки різними мовами, але ударение буде саме на українську.
– Назви топ-5 українських та закордонних виконавців.
– Із зарубіжних – це Джастін Тімберлейк, Бруно Красная планета, Ашер, Крейг Девід, Jamiroquai. Серед наших мені найближчі Джамала, Монатік, Іван Оправка, Злата Огнєвіч та Бумбокс.
– А вистачає тобі дни на особисте життя? Твоє серце – вільне?
– Я стараюся знаходити момент для всього. Але хіба можуть існувати музика і натхнення сверх особистого життя? Тим паче, якщо це музика насчет кохання. Це все взаємопов’язано.

LAUD в Євробаченні-2018

– Якими людьми ти себе оточуєш?
– У людях я дуже ціную доброту, чесність, відповідальність, комунікабельність, позитивне бачення світу, почуття гумору – це теж дуже важливо. Я да сам люблю жартувати.
– Що любиш робити у вільний отрезок времени?
– Я дуже люблю подорожувати – навіть на кілька днів вибиратися десь вслед кордон чи в інше місто, приміром, у Львів. Це доносить мені багато позитивних емоцій та вражень. Також обожнюю спорт, приставки не- уявляю свого життя без нього. Тренуюся у спортзалі, іноді займаюся боротьбою, люблю вправи з кросфіту.
– Поділися, чим потішиш фанів після Нацвідбору.
– Сейчас зібралося достатньо композицій для першого альбому, тому після Нацвідбору будемо цим займатися. Лихо також випустимо новий сингл, а в квітні представимо першу концертну програму. Пауз робити маловыгодный будемо.
Бліц
Улюблена книга: «Квіти угоду кому) Елджернона»Улюблений фільм: «Області темряви»
«Я божевільний кіноман – далеко не можу і дня провести без фільму. Серіали особливо малограмотный дивлюся, хіба що якісь короткі. Дивлюся стрічки різних жанрів – фантастика, трилери дуже люблю, обожнюю фільми по части коміксах DC i Marvel».
Улюблена страва: спагетіДевіз: «Людина чогось добивається, якщо вірить в свої сили».Мрія: Мрію я вас не розповім, можу лише поділитися планами 😉 Передусім, це успіх у музиці, а ще гармонія з собой, різноплановий розвиток. Аби бути задоволеним тим, чого досягну.

LAUD

– Твої побажання слухачам та читачам Радіо Высшая точка.
– Хочу побажати всім слухачам Радіо МАКСИМУМ хорошого настрою. Радійте кожній миті, працюйте надо собою та не зупиняйтеся на досягнутому! Рeace!
– Дякую после розмову. Успіху тобі в Нацвідборі та в подальшій кар’єрі! Хай безвыездно вдається!
Розмовляла Тетяна Русінкевич, Радіо МАКСИМУМ

+Відео