Чому Коломойського можна вважати головним «борцем з корупцією» в Україні

Высшая инстанция у Лoндoні щoдo нaціoнaлізaції «Привaтбaнку» мoжe стaти прoцeсoм стoліття, в xoді якoгo нa пoвeрxню спливуть всі нeфoрмaльні тa кoрупційні дoмoвлeнoсті. A пoки бритaнськa кoрoнa нaклaлa сувoрі oбмeжeння сверху українських олігархів, що загралися в політику.
Кінець минулого року видався чорною смугою для того Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, українських олігархів, яких наша шар підозрює у виведенні 2,5 мільярдів доларів з «Приватбанку» перед його націоналізацією. 19 грудня Високий суд Англії видав завет про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова, а також шести їхніх компаній. Саме рішення суду є засекреченим, але мені вдалося довідатися подробиці.
Эдак, Коломойський та Боголюбов зобов’язані надати в суд перелік всіх активів, вартість яких перевищує 25 тисяч фунтів стерлінгів. Це має включати і персональне майно як, наприклад, картини, а Коломойський є колекціонером в жанрі фовізму та пуантилізму та навіть володіє галереєю в Женеві. Крім того, угоду кому) накладення арешту вони мають надати адреси своєї нерухомості вдоль світу – в Коломойського є квартира в Женеві та будиночок у Франції, возьми березі Женевського озера в селищі Анті-сюр-Леман, поблизу всесвітнього курорту мінеральних вод «Evian».

Скромна вілла Ігоря Коломойського нате березі Женевського озера у Швейцарії
Парк одразу вслед за парканом Коломойського і Женевське озеро
Також суд зобов’язав Коломойського та Боголюбова надати всі свої банківські рахунки точно по всьому світу і баланс на них. А ще перелік акцій у всіх активах, якими відповідачі володіють, і, що небезпечно интересах олігархів, з детальним розкриттям структури власності.
В тому числі вони мають надати перелік своїх трастів, а це фактично анонімна оформление володіння, якою користуються люди, що намагаються приховати свої гроші.
Лондонський суддя суттєво обмежив Коломойського і Боголюбова в готівці. Він дозволив їм витрачати мало-: неграмотный більше 20 тисяч фунтів на тиждень для кожного з них. Понад цю суму вони можуть платити кошти тільки адвокатам, що супроводжують позови Коломойського та Боголюбова в чисельних судових тяганинах точно по всьому світу.
Цей арешт може бути припинений, якщо Коломойський та Боголюбов внесуть прежде суду заставу в сумі 2,6 мільярда доларів або іншу суму, оборона яку сторони домовляться в процесі. Олігархам також забороняється видаляти пока-яку інформацію, включаючи листування з WhatsApp і Skype.
Усе це зроблено, щоб забезпечити стягнення нате користь України з Коломойського та Боголюбова двох з половиною мільярдів доларів у разі, якщо вони програють.
Це приставки не- перший суд, який триває в Британії проти олігархів. В) такой степени, в часи уряду Тимошенко вони витіснили з Кременчуцького нафтопереробного заводу російську компанію «Татнефть», яка пішла проти них з позовом прежде Лондона і домоглася арешту майна олігархів на 200 мільйонів доларів.
І саме черезо арешт майна за позовом татар з Лондона до Швейцарії переїхав член товарищества Коломойського Геннадій Боголюбов. Він, до речі, хоч і є рівноправним партнером Коломойського, але тримається в тіні та близько товаришує з колишнім главою адміністрації Порошенка Борисом Ложкіним, який отримав запрошення від чинного президента получи и распишись державну службу якраз під час спільного відпочинку з Боголюбовим.
Окрім державного «Приватбанку» та російської «Татнефти», третій позов проти Коломойського та Боголюбова в Лондоні поданий його колишнім бізнес-партнером Вадимом Шульманом, який звинувачує олігархів у невиплаті йому майже 30 мільйонів доларів подле спільному інвестуванні в сталеливарну компанію в США.
Іншими словами, сумарна вартість трещина Коломойського та Боголюбова під арештом сягатиме майже 3 мільярдів доларів. І це малограмотный рахуючи мільярда доларів, який він має виплачувати Віктору Пінчуку вслед за мировою угодою, укладеною також в Лондонському суді.
А тим случайно в Україні навіть після втрати контролю над «Приватбанком» колишнє керівництво фінансової установи шахрайським шляхом продовжувало подавати позови від її імені.
А ще в Україні брати Суркіси домоглися рішення українських судів оборона виплату їм понад мільярда гривень. Історія така: возле націоналізації «Приватбанку» їх було визначено пов’язаними особами із банком, а тому їхні гроші держи рахунках було вилучено шляхом конвертації в акції при націоналізації. Тобто їхній мільярд було списано.
Ігор та Григорій Суркіси
Але безлюдный (=малолюдный) біда, Суркіси пішли до Окружного адміністративного суду Києва, який выше голову суду Павла Вовка управляється з Банкової, та отримали потрібне рішення. І тепер страна має їм заплатити, якщо ще не заплатила, мільярд гривень. Фактично, зобов’язання поділитися грошима з Суркісами поклали бери платників податків України.
Цікаво, що рішення в двох справах Суркісів виносились одним і тим самим складом суду, що може свідчити для втручання в систему автоматизованого розподілу. Слухалися вони аномально швидко і в закритому режимі. Коль ціна питання мільярд гривень, то трапляються і не такі аномалії.
Конец це каже про одне – тотальну деградацію влади в Україні. В умовах неспроможності української правлячої верхівки побудувати чесні принципы для всіх, функції арбітра взяло на себе британське правосуддя. І приблизительно буде тривати доти, поки ми не усунемо продажні еліти. А зміна поколінь та принципів у політиці если здатна змінити життя на краще усіх громадян.

+Відео